El terra com a matalàs i una pedra com a coixí

El terra com a matalàs i una pedra com a coixí: Així podem suposar que seria el primer lloc on l’ésser humà descansaria en els seus inics.

A partir d’aquest moment, l’evolució va ser, al principi lenta, fent servir productes que avui ens semblen ja llunyans, però que fins a no fa molt temps, figuraven en l’oferta de qualsevol establiment del nostre sector.
De forma totalment artesanal, el matalasser tradicional oferia al seu públic, la possibilitat de confeccionar el seu matalàs amb materials com la llana, el cotó, crin de cavall, crin vegetal, o suro entre d’altres. Però la varietat de productes era molt més àmplia i en temps encara més llunyans, es va arribar a emprar des de pells d’animals a palla de blat o de blat de moro, problemàtics per ser niu de petits insectes, fet que obligava a ventilar-los gairebé diàriament.
Durant tot aquest temps, els materials van ana canviant i modificant el confort que s’obtenia, sempre buscant millor comoditat i solucionant problemes que sorgien, ja fora per l’ús o per raons de salut (al·lèrgies o dolències diverses).
El matalàs de llana va arribar a Europa de la mà dels croats, que van importar la idea de descansar sobre coixins, utilitzada pels àrabs.

A primers del segle XVII, va aparèixer a Londres (Anglaterra), el primer matalàs de molls, perfeccionant el sistema a mitjans del segle XVII, que de forma artesanal, es van fabricar els primers molls bicónicos.

En 1925, Almon Simmons, va començar a fabricar els matalassos de molles de forma independent i embutxacats en sacs de tela (Moll Ensacat). Evidentment, aquest tipus de matalàs no està fabricat tan sol amb molls, a cadascuna de les seves cares, es disposen una gran varietat de capes, que en funció del producte triat, seran en major o menor quantitat i qualitat, variant considerablement el seu confort i resultat.
Paral·lelament, s’han desenvolupat una sèrie de matalassos de bloc, sent els de Làtex, els més benvolguts per les seves característiques de confort. En aquest cas, podem trobar-nos amb matalassos naturals de làtex, terme que tan solament es pot aplicar quan el seu percentatge aconsegueix el 80%. Al mateix temps, es van desenvolupar també una línia de matalassos sintètics a base de poliuretans, popularment coneguts com “escuma”, i que finalment han permès el desenvolupament d’un nou material, la “Viscolastica”, amb prestacions diferents d’adaptació, i amb una sèrie de variants que fan de l’elecció d’un matalàs un laberint de possibilitats.
Davant tota aquesta diversitat de productes, amb diferents conforts i amb els seus avantatges i inconvenients, la millor elecció sempre es farà més fàcil amb l’assessorament d’un professional, el matalasser, que en moltes ocasions acumula l’experiència de diverses generacions precedents, experiència guanyada a força de molts anys aconsellant a un públic variat, que sempre ha confiat en el seu coneixement per triar el millor matalàs per al seu descans.
De la mateixa manera que seleccionem diàriament els millors professionals per adquirir els productes que comprem diàriament, el matalasser s’acura a proporcionar als seus clients, el millor consell per triar un bon producte, no escatimant esforços per aconseguir aquesta comesa.
Avui són nous temps els que vivim, i amb ells, el nostre ofici també ha canviat, i a més de parlar dels nostres productes, hem d’assessorar sobre la solució a problemes derivats de mals actuals, com són l’Estrès o mals posturals, que de no ser agafats a temps deriven a majors problemes. S’ha demostrat que un mal descans perllongat, pot desembocar en problemes tan greus com, sobre pes, estrès, irritabilitat,………………………………., amb la qual cosa, es demostra que el descans en moltes ocasions pot soluciona mals amb efectes molt desagradables.
No cal oblidar que ens passem una mitjana de 8 hores diàries en el llit, és a dir un terç del dia, un terç de la nostra vida. Això be val una atenció acurada i donar-li el valor que requereix, tant per comoditat com per durada.

Un mal matalàs sent barat ens sortirà car.

Un matalàs sense una bona prescripció, no serà l’adeqüat per a la nostra salut. I el descans és salut.