Necesito un coixí, pero…. quin?

“Tinc el coll encarcarat …” o “tinc uns mals de cap terribles últimament …”, els símptomes d’una “malaltia” desgraciadament molt comú: la mala elecció del nostre coixí.

Situacions de sobrecàrrega d’esforç motivades per males actituds posturals durant el dia o l’ús repetitiu del mateix gest corporal en el nostre dia a dia, causen fatiga i contractures que poden arribar a ser cròniques. L’elecció del coixí ha de ser correcta per poder recuperar-se durant el son. Mantenir la columna en una posició equilibrada respecte a la base de descans, proporcionant una adaptació personalitzada és l’objectiu primordial.

Quines característiques he de tenir en compte a l’hora d’escollir el meu coixí?

Hem de tenir en compte com som físicament, és una valoració crucial. L’amplitud d’esquena, l’angle que forma el cap amb l’espatlla en la postura habitual de dormir són fonamentals a l’hora de decidir l’alçada i fermesa del coixí. Per exemple, hi ha coixins de gran alçada i densitat apropiada a gent de molta envergadura, així com, per a un nen és més adequat coixins baixos i molt lleugers.

Les característiques del nostre matalàs també són importants, un matalàs ferm demana un coixí alt, per contra, en un més confortable és aconsellable un coixí més baix.

També la temperatura de descans és un concepte cada vegada més important ja que segons el material que escollim aconseguirem una major transpiració i frescor.

Fibra, làtex, viscoelàstica o ploma són els materials més estesos, així, tenint en compte els factors que abans hem comentat, podrem trobar el millor dels coixins.

Un últim consell bàsic i seriós, on podem adquirir el coixí ideal?: En establiments on hi hagi una àmplia gamma per a escollir i amb la possibilitat de provar tranquil·lament el producte; és a dir en una matalasseria tradicional o botiga especialitzada en descans.