Quan he de canviar el matalàs?

Des de les matalasseries Proconfort us volem assessorar sobre quan és el moment de canviar el matalàs. En primer lloc, sempre cal tenir sentit comú, ja que moltes vegades ho veiem molt clar, és evident i veiem que a aquest matalàs enfonsat, destrossat o bé ja li toca un canvi.

La durada o deformació dels matalassos depenen de diversos factors: materials, pes de la persona, temperatura, radiació solar, etc.

Matalàs de molles: cal canviar-lo quan notem les molles en tombar-nos en el matalàs. També si notem que la zona central és més tova que la zona de les espatlles, això ens podria causar problemes de cervicals i de lumbars.

Els matalassos de molles ensacades ja depenen més de la quantitat i qualitat de la  molla. En un matalàs de molles és important que porti reforç lateral perquè no hàgim de canviar-ho abans d’hora perquè està deformat del lateral on ens asseiem tots els dies. Si és d’alta qualitat pot durar més de 15 anys, encara que s’aconsella el seu canvi als 10 anys. Si el matalàs de molles ensacades és de gran qualitat amb un topper sobreposat, el desgast habitual el pateix molt més el topper, protegint més el matalàs i això pot fer que el matalàs duri molts anys, el topper  caldria canviar-lo abans.

Matalàs de làtex: En ser un producte natural tendeix a ressecar-se amb els anys i a endurir-se. Li afecta la llum solar, per això és important mantenir-ho ben protegit amb bones fundes i evitar que li toqui el sol directament. La durada del matalàs de làtex depèn molt poc del pes de la persona, mçes aviat depèn del protegit que estigui del sol i l’aire. Encara que la gent canvia el matalàs de làtex de mitjana entre els 12 i 15 anys, s’aconsella canviar-ho als 10 anys.

Matalàs de viscolástica: Depèn moltíssim de la qualitat, de la densitat de la espuma i sobretot del pes de la persona. Si la densitat de l’escuma és baixa (<25kg) i la persona pesa més de 60kg la durada pot ser inferior a 4 anys. Els matalassos de viscoelástica que contenen densitats de escumacions altes poden mantenir la fermesa durant més temps i aguantar millor el pes de la persona. Això no obstant, un matalàs de viscoelástica tendeix a estovar-se de la zona que més pes suporta (zona central). La durada d’un bon matalàs de viscolàstica amb escumacions d’alta densitat (>35kg) solen durar uns 10 anys. Per a persones de poc pes poden durar molts anys. S’aconsella canviar-ho quan la zona lumbar sigui notablement més tova que la zona d’espatlles.

Molt important: Protegir el matalàs amb una bona funda sencera i amb un protector ajustable, mantindrà el matalàs net, reduirà el desgast dels teixits, i evitarà un excés d’humitat en el seu interior.

Per tots aquests motius els professionals de PROCONFORT us aconsellem canviar els matalassos als 10 anys. Penseu que és la vostra eina de descans… una eina que feu servir cada dia!